Egy csipetnyi egészség

Almás muffin karamellizált dióval

Almás muffin karamellizált dióval

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 20 g kókuszreszelék
  • 7 g olivaolaj
  • 1 tojás
  • 125 g natúr joghurt (pl. natúr activia)
  • 260 g alma
  • 38 g dió
  • 4 ek. eritrit
  • 1 tk. sütőpor

A kókuszt kávédarálóban megőröljük, majd összekeverjük a zabpehellyel, sütőporral. Egy másik edényben a nedves hozzávalókat alaposan elkeverjük. Az almát lereszeljük, az is mehet a nedves masszához. Majd a kettőt alaposan elvegyítjük. Muffinformába tesszük. A durvára vágott dióval megszórjuk a muffinok tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben a muffinok tetejére szórjuk az eritritet és visszatesszük még a sütőbe, addig míg rá nem karamellizálódik a “cukor”. 🙂

almás muffin karamellizált dióval

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!