Almás muffin karamellizált dióval
Hozzávalók:
- 200 g zabpehely
- 20 g kókuszreszelék
- 7 g olivaolaj
- 1 tojás
- 125 g natúr joghurt (pl. natúr activia)
- 260 g alma
- 38 g dió
- 4 ek. eritrit
- 1 tk. sütőpor
A kókuszt kávédarálóban megőröljük, majd összekeverjük a zabpehellyel, sütőporral. Egy másik edényben a nedves hozzávalókat alaposan elkeverjük. Az almát lereszeljük, az is mehet a nedves masszához. Majd a kettőt alaposan elvegyítjük. Muffinformába tesszük. A durvára vágott dióval megszórjuk a muffinok tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben a muffinok tetejére szórjuk az eritritet és visszatesszük még a sütőbe, addig míg rá nem karamellizálódik a “cukor”. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: