Egy csipetnyi egészség

Gesztenyés-zabpelyhes amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  •  100 g darált zabpehely
  •  85 g natúr joghurt
  •  25 g vaj vagy margarin
  •  1 tk. sütőpor
  •  édesítő
  •  1 tojás
  • 50 g natúr vagy édesítőszeres gesztenyemassza
  •  kb. 3-4 dl víz vagy ugyanennyi tej

Az egészet alaposan összekeverjük, 10-15 percet állni hagyjuk, majd kisütjük. 

A zabpehely miatt lehet idővel pótolni kell a folyadékot, mivel magas rosttartalommal bír, így több folyadékot szív magába, mint a hagyományos finomított búzaliszt.

Ehetjük önmagában, cukormentes lekvárral, zsírszegény túróval. 🙂

 

gesztenyés palacsinta

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!