Ezen a héten a középpontban a zab fog állni, minden megosztott recept alapja lesz vagy tartalmazni fogja a zabot.
Elsőként a reggelikkel szeretnénk kezdeni, kiváló energiaforrás, hosszan tartó teltségérzetet biztosít a délelőtt folyamán. A lehetőségek száma végtelen lehet, ízesíthetjük kedvünk szerint: fahéjjal, kakaóval, mézeskalács fűszerkeverékkel, kókusszal, gyümölcsökkel, lekvárral, olajos magvakkal. Főzhetjük tehéntejben, de magtejekből (pl. mandulatej, kókusztej stb.) is szuper kása készíthető.
Legtöbbször nálunk a reggelek zabkásával indulnak, de ahhoz, hogy ne unjuk meg, próbáljuk mindig változatosan elkészíteni, ehhez nyújtunk majd segítséget. 🙂
Az alaprecept így hangzik:
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl víz
- 40 g zabpehely
- édesítő (mesterséges vagy természetes: méz, eritrit, nyírfacukor…)
Egy edénybe a hozzávalókat beletesszük, lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: