Egy csipetnyi egészség

Zabkása

Ezen a héten a középpontban a zab fog állni, minden megosztott recept alapja lesz vagy tartalmazni fogja a zabot.

Elsőként a reggelikkel szeretnénk kezdeni, kiváló energiaforrás, hosszan tartó teltségérzetet biztosít a délelőtt folyamán. A lehetőségek száma végtelen lehet, ízesíthetjük kedvünk szerint: fahéjjal, kakaóval, mézeskalács fűszerkeverékkel, kókusszal, gyümölcsökkel, lekvárral, olajos magvakkal. Főzhetjük tehéntejben, de magtejekből (pl. mandulatej, kókusztej stb.) is szuper kása készíthető.

Legtöbbször nálunk a reggelek zabkásával indulnak, de ahhoz, hogy ne unjuk meg, próbáljuk mindig változatosan elkészíteni, ehhez nyújtunk majd segítséget. 🙂

Az alaprecept így hangzik:

  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 40 g zabpehely
  • édesítő (mesterséges vagy természetes: méz, eritrit, nyírfacukor…)

Egy edénybe a hozzávalókat beletesszük, lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

zabkásák

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!