A rántott húst is lehet egészségesebben elkészíteni, a finomított-, alacsony rosttartalmú búzaliszt helyett használjunk például zabpelyhet, melyről itt olvashattok bővebben.
A bő zsiradékban sütés helyett pedig próbáljátok ki a sütőben való sütést, nem fogjátok megbánni! 🙂
Hozzávalók:
- csirke-, pulyka-, sovány sertés hús
- megőrölt zabpehely (zabpehelyliszt)
- tojás
- zabpehely
- kevés olaj
- só
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, de liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett zabpehelyliszt-tojás-zabpehely keverékében panírozunk.
A kész hússzeleteket olajspray-vel bepermetezzük vagy ha nincs olajspray otthon, akkor a tojásba teszünk 1 ek. olajat. Majd előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük 30-40 perc alatt. Közben egyszer megfordítjuk a húsokat.
Köret mellé lehet barna rizs, bulgur, párolt zöldség, saláta, sült zöldségek stb. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: