Egy csipetnyi egészség

Zabpelyhes rántott hús

A rántott húst is lehet egészségesebben elkészíteni, a finomított-, alacsony rosttartalmú búzaliszt helyett használjunk például zabpelyhet, melyről itt olvashattok bővebben. 

A bő zsiradékban sütés helyett pedig próbáljátok ki a sütőben való sütést, nem fogjátok megbánni! 🙂

 

Hozzávalók:

  • csirke-, pulyka-, sovány sertés hús
  • megőrölt zabpehely (zabpehelyliszt)
  • tojás
  • zabpehely
  • kevés olaj

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, de liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett zabpehelyliszt-tojás-zabpehely keverékében panírozunk.

A kész hússzeleteket olajspray-vel bepermetezzük vagy ha nincs olajspray otthon, akkor a tojásba teszünk 1 ek. olajat. Majd előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük 30-40 perc alatt. Közben egyszer megfordítjuk a húsokat.

Köret mellé lehet barna rizs, bulgur, párolt zöldség, saláta, sült zöldségek stb. 🙂 

 

SAM_1053

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!