A következő almás pite receptet egy internetes gasztro oldalon találtuk, kis módosításokkal készítettük el. Reggelire, tízóraira vagy egy húsos leves utáni második fogásnak is nagyszerű választás lehet. A recept mellett csak pozitív dolgok állnak: rostban gazdag, csupa jó szénhidrátokat tartalmaz, elkészítése nagyon egyszerű. 🙂
Hozzávalók:
- 160 g zabpehely
- 1 cs. sütőpor
- 2 db tojás
- 2 dl zsírszegény tej
- 1 pohár natúr joghurt (100-125 g)
- őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj ízlés szerint
- kb. 4 nagyobb alma (kb. 700-800 g)
- édesítő ha szükséges
- 1 ek zsiradék (pl. kókuszzsír, szőlőmagolaj stb.)
- csipetnyi só
A zabpelyhet, a sütőport a fűszerek egy részéve összekeverjük és felét a kiolajozott tepsibe szórjuk. Az almát lereszeljük, fahéjjal, citromlével, szegfűszeggel ízesítjük, majd a zabpehelyre öntjük. Erre megy a száraz hozzávalók másik fele. A joghurtot a tojással, tejjel és csipet sóval alaposan kikeverjük és az egész tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt 180-200 fokon készre sütjük. Érdemes figyelni a vége felé, hiszen minden sütő más.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: