Egy csipetnyi egészség

Zabos almás pite

A következő almás pite receptet egy internetes gasztro oldalon találtuk, kis módosításokkal készítettük el. Reggelire, tízóraira vagy egy húsos leves utáni második fogásnak is nagyszerű választás lehet. A recept mellett csak pozitív dolgok állnak: rostban gazdag, csupa jó szénhidrátokat tartalmaz, elkészítése nagyon egyszerű. 🙂

Hozzávalók:

  • 160 g zabpehely
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 1 pohár natúr joghurt (100-125 g)
  • őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj ízlés szerint
  • kb. 4 nagyobb alma (kb. 700-800 g)
  • édesítő ha szükséges
  • 1 ek zsiradék (pl. kókuszzsír, szőlőmagolaj stb.)
  • csipetnyi só

A zabpelyhet, a sütőport a fűszerek egy részéve összekeverjük és felét  a kiolajozott tepsibe szórjuk. Az almát lereszeljük, fahéjjal, citromlével, szegfűszeggel ízesítjük, majd a zabpehelyre öntjük. Erre megy a száraz hozzávalók másik fele. A joghurtot a tojással, tejjel és csipet sóval alaposan kikeverjük és az egész tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt 180-200 fokon készre sütjük. Érdemes figyelni a vége felé, hiszen minden sütő más. 

 

10912205_966432970041027_1914548898_o

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!