Egy húsmentes fogás következik, néha napján érdemes beiktatni ezt a változatot is. Lassan pedig közeleg a böjti időszak is, akkor pedig kitűnő választás lehet! 🙂
- 150 g zabpehely
- 2 db közepes méretű sárgarépa
- 3 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- 1-2 ek. natúr joghurt
- fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- friss- vagy szárított petrezselyem
A zabpelyhet nem túl sok vízben (kb. 0,5 dl) beáztatjuk, majd ha megszívta magát a folyadékkal a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Kis korongokat formázunk és olajban kisütjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe pakolva sütjük készre. 🙂
Mellé ehetünk főzeléket, vagy egy könnyű salátát
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: