Egy csipetnyi egészség

Zabpelyhes palacsinta

Reggelire, ebéd után, uzsonnára jó választás lehet. Tölthetjük túróval, pudinggal, lekvárral, fahéjjal, kakaóval, de akár sósan is ehetjük. 🙂

 

Hozzávalók:

  • 150 g őrölt zabpehely
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • csipet só
  • 2 ek. olaj

A hozzávalókat alaposan összekeverjük (vagy turmixolhatjuk is), sűrű tésztát kell, hogy kapjunk. Mivel a zabnak magas a rosttartalma, állás közben tovább sűrűsödhet, így vízzel vagy tejjel hígítsuk! 🙂

zabos palacsinta2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!