Egy csipetnyi egészség

Zablepény

Ezt a lepény receptet elég sokféleképpen fel tudjuk használni. Megtölthetjük hússal, zöldségekkel, fogyaszthatjuk kenyér helyett, szendvics alapnak, vagy különböző krémekkel megkenve (avokádókrém, körözött stb.) tökéletes reggelivé válhat. 🙂

Hozzávalók:

  • 100 g apró szemű zabpehely
  • 100 g őrölt zabpehely
  • 6-7 dl víz
  • 2 ek. szőlőmagolaj
  • csipet só

Az egészet alaposan összekeverjük, majd pár percig állni hagyjuk, sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Felforrósított serpenyőben lassú tűzön készre sütjük. Állás közben sűrűsödhet, ezért valószínű pótolni kell a folyadékot. Nekünk 7 dl folyadék kellett, de inkább apránként adagoljuk hozzá a vizet, nehogy túl híg legyen.

 

SAM_1134

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!