Ezt a lepény receptet elég sokféleképpen fel tudjuk használni. Megtölthetjük hússal, zöldségekkel, fogyaszthatjuk kenyér helyett, szendvics alapnak, vagy különböző krémekkel megkenve (avokádókrém, körözött stb.) tökéletes reggelivé válhat. 🙂
Hozzávalók:
- 100 g apró szemű zabpehely
- 100 g őrölt zabpehely
- 6-7 dl víz
- 2 ek. szőlőmagolaj
- csipet só
Az egészet alaposan összekeverjük, majd pár percig állni hagyjuk, sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Felforrósított serpenyőben lassú tűzön készre sütjük. Állás közben sűrűsödhet, ezért valószínű pótolni kell a folyadékot. Nekünk 7 dl folyadék kellett, de inkább apránként adagoljuk hozzá a vizet, nehogy túl híg legyen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: