Egy csipetnyi egészség

Pármai sonkás-paradicsomos tészta

A tésztás ételektől nem kell félni, fogyókúra alatt sem feltétlen kell hanyagolni. Amire fontos oda figyelni, hogy milyen fajtát választunk. Durum- vagy teljes kiőrlésű tészta nagyszerű választás, nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, hosszan tartó jóllakottságot biztosít.

A receptben pármai sonka szerepel, természetesen más sonkával is helyettesíthetjük!

 

Hozzávalók:

  • 80 g tészta (durum, teljes kiőrlésű)
  • 1 ek. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici chili vagy erős paprika
  • 35 g mozzarella
  • 1 sz. pármai sonka
  • 3 ek. cukormentes ketchup vagy sűrített paradicsom
  • 2 ek. víz
  • só, bors

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát és a chilit (vagy az erős paprikát), pár perc után hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a vizet és egy kicsit sütjük. Addig lobogó vízben kifőzzük a tésztát, mire megfő kész lesz a szósz is.

A paradicsomos mártáshoz a sajtot összevágjuk és hozzáadjuk, a pármai sonkát beletépkedjük és nagy lángon pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a tésztát, jól összeforgatjuk és rucola salátával tálaljuk! 🙂

 

pármai sonkás tészta2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!