A tésztás ételektől nem kell félni, fogyókúra alatt sem feltétlen kell hanyagolni. Amire fontos oda figyelni, hogy milyen fajtát választunk. Durum- vagy teljes kiőrlésű tészta nagyszerű választás, nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, hosszan tartó jóllakottságot biztosít.
A receptben pármai sonka szerepel, természetesen más sonkával is helyettesíthetjük!
Hozzávalók:
- 80 g tészta (durum, teljes kiőrlésű)
- 1 ek. olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- pici chili vagy erős paprika
- 35 g mozzarella
- 1 sz. pármai sonka
- 3 ek. cukormentes ketchup vagy sűrített paradicsom
- 2 ek. víz
- só, bors
Az olajon megpirítjuk a fokhagymát és a chilit (vagy az erős paprikát), pár perc után hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a vizet és egy kicsit sütjük. Addig lobogó vízben kifőzzük a tésztát, mire megfő kész lesz a szósz is.
A paradicsomos mártáshoz a sajtot összevágjuk és hozzáadjuk, a pármai sonkát beletépkedjük és nagy lángon pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a tésztát, jól összeforgatjuk és rucola salátával tálaljuk! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: