Ez a recept nem épp kalóriaszegény, viszont az íze, hmmm…. 🙂 Így a hétvégén kényeztessük magunkat egy kicsit. 😉 Nem tartalmaz cukrot, fehér lisztet, tehát már rossz nem lehet egészség szempontjából. Viszont ennél a sütinél a mértékletesség legyen szem előtt, vagy iktassunk be kicsivel több mozgást, máris egyensúlyban leszünk! 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg cukormentes keksz
- 25 g zabkorpa
- 25 g zabpehely
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg natúr joghurt
- 1,5 ek. liszt
- vanília aroma
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- édesítőszer
A kekszet durvára daráljuk, hozzáadjuk a zabkorpát és a zabpelyhet, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Vizes, homok szerű anyagot fogunk kapni. Egy szilikonos formába nyomkodjuk és 160 fokon 10 percig sütjük.
Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarponét, a joghurttal, a liszttel, vaníliával, tejföllel, citrommal, édesítővel és a tojásokkal robotgéppel alaposan elkeverjük.
Ha elősütöttük a kekszes alapot, hagyjuk pár percet hűlni, utána mehet bele a krém. 165 fokon 45 percig süssük, az utolsó 5 percben pedig 180 fokon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: