Egy csipetnyi egészség

Sajttorta

Ez a recept nem épp kalóriaszegény, viszont az íze, hmmm…. 🙂 Így a hétvégén kényeztessük magunkat egy kicsit. 😉 Nem tartalmaz cukrot, fehér lisztet, tehát már rossz nem lehet egészség szempontjából. Viszont ennél a sütinél a mértékletesség legyen szem előtt, vagy iktassunk be kicsivel több mozgást, máris egyensúlyban leszünk! 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukormentes keksz
  • 25 g zabkorpa
  • 25 g zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1,5 ek. liszt
  • vanília aroma
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • édesítőszer

A kekszet durvára daráljuk, hozzáadjuk a zabkorpát és a zabpelyhet, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Vizes, homok szerű anyagot fogunk kapni. Egy szilikonos formába nyomkodjuk és 160 fokon 10 percig sütjük.

Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarponét, a joghurttal, a liszttel, vaníliával, tejföllel, citrommal, édesítővel és a tojásokkal robotgéppel alaposan elkeverjük.

Ha elősütöttük a kekszes alapot, hagyjuk pár percet hűlni, utána mehet bele a krém. 165 fokon 45 percig süssük, az utolsó 5 percben pedig 180 fokon.

sajttorta2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!