Egy csipetnyi egészség

Rakott brokkoli

A rakott brokkoli egy nagyon gyorsan elkészíthető finom, és laktató étel. Az benne a legszuperebb, hogy az összetevőkkel bátran variálhatunk, ha valamelyik nem szimpatikus, nyugodtan kicserélhetjük( pl. brokkolit bármilyen más zöldségre, a rizs helyett próbálkozhatunk kölessel, illetve a hússal is lehet variálni, ha a pulykát nem szeretjük ;). Tökéletes fogás ebédre vagy vacsorára. 🙂 

Hozzávalók:

– 250 gr rizs ( tetszőleges milyet használunk) 

– egy közepes méretű brokkoli

-0,5 kg darált pulykahús (ehhez egy kisebb fej vöröshagyma, ill. egy kevés olaj)

– egy kis doboz natúr joghurt

-ízlés szerint fűszerek

 

Elkészítés

Minden összetevőt külön előkészítünk, hogy a sütőben már csak az ízeknek kelljen összeérniük. A rizst puhára főzzük, ezzel egy időben a brokkolit apró darabokra szedegetjük és forrásban lévő vízben roppanósra főzzük. A hús elkészítéséhez egy fej apróra vágott vöröshagymára lesz szükségünk, amit kevés olajon megpirítunk, ebbe tesszük a darált húst, amit készre főzünk és már főzés közben ízesítünk. Ha minden hozzávalónk elkészült, egy nagyméretű hőálló edényt veszünk elő, aminek a legaljára szórjuk a főtt rizst, erre jön a darált hús, majd a brokkoli. A brokkolit natúr joghurttal lelocsoljuk majd kb. 15-20 perc alatt sütőben összesütjük. 

10965644_901750823189438_2114868053_n 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!