Ha meghalljuk a répatorta szót, a Húsvét biztos eszünkbe jut, ha nem is elsőre, de másodjára biztos. 😉 Jöjjön a mi diétás receptünk! 🙂
Hozzávalók:
- 2 dl natúr joghurt
- 4 db tojás
- 280 g liszt (zabpehely-, teljes kiőrlésű-, dia-well-)
- 80 g durvára darált dió
- 400 g reszelt sárgarépa
- 12 g sütőpor
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
- csipet só
- édesítő ízlés szerint
Mázhoz:
- 200 g light krémsajt (pl. Linessa light Lidl-ben kapható)
- 1 tk. vanília aroma
A tojásokat a joghurttal alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a száraz összetevőket tesszük (liszt, dió, sütőpor, fűszerek). A répát lereszeljük és a tojásos masszához adjuk, majd a száraz hozzávalókkal alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, adhatunk hozzá még joghurtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. (Mivel minden sütő más, 40 perc után sűrűn nézzünk rá, nehogy megégjen). Amíg sül elkészítjük a krémet, a vanília aromát és a krémsajtot alaposan elkeverjük és a megsült, kihűlt tortánkra kenjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: