Egy csipetnyi egészség

Répatorta

Ha meghalljuk a répatorta szót, a Húsvét biztos eszünkbe jut, ha nem is elsőre, de másodjára biztos. 😉 Jöjjön a mi diétás receptünk! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 db tojás
  • 280 g liszt (zabpehely-, teljes kiőrlésű-, dia-well-)
  • 80 g durvára darált dió
  • 400 g reszelt sárgarépa
  • 12 g sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
  • csipet só
  • édesítő ízlés szerint

Mázhoz:

  • 200 g light krémsajt (pl. Linessa light Lidl-ben kapható)
  • 1 tk. vanília aroma

A tojásokat a joghurttal alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a száraz összetevőket tesszük (liszt, dió, sütőpor, fűszerek). A répát lereszeljük és a tojásos masszához adjuk, majd a száraz hozzávalókkal alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, adhatunk hozzá még joghurtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. (Mivel minden sütő más, 40 perc után sűrűn nézzünk rá, nehogy megégjen). Amíg sül elkészítjük a krémet, a vanília aromát és a krémsajtot alaposan elkeverjük és a megsült, kihűlt tortánkra kenjük.

 

SAM_1293

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!