Az interneten bukkantunk rá egy képre, melyen az állt, hogyan lehet egyszerűen nyuszit formázni. A krém barackos túrókrém lett, a másik pedig barackos puding. De persze lehet variálni, más gyümölcsökkel, vagy csokis krémmel megtölteni, szerintünk jópofa lett, és épp aktuális a húsvét miatt is. 🙂
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek. dia-well liszt
- 4 ek. porédesítő
- 1 kk. sütőpor
Egyik krémhez:
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1 ek. zsírszegény tejföl
- 1 db őszibarack (konzerv is lehet)
Másik krémhez:
- 10 dkg zsírszegény túró
- 1 db őszibarack
- 1 ek. natúr joghurt
A szóráshoz:
- kókuszreszelék
- piros ételfesték
A tojások szétválasztása nélkül robotgéppel 5 percig folyamatosan felverjük, a felénél hozzáadjuk az édesítőt is. Mikor egészen kivilágosodott, apránként elkeverjük benne a sütőporos lisztet kézi habverővel, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Míg sül, addig elkészítjük a krémet. A pudingot szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és elkeverünk benne 1 ek. tejfölt, ha szükséges édesíthetjük. A másik krémhez a barackot a túróval és a joghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk.
Mivel mi a piskótákat két részletben sütöttük, így két tortalapot kaptunk. Az egyiket félbe vágtuk, megkentük a pudingos krémmel, ez lesz a nyuszi feje. A másik tortalapot a képen látható módon kell szétvágni, azokat már a túrós krémmel fogjuk megtölteni.
Egy kevés krémet hagyjunk meg, azzal a piskótalapok tetejét kenjük meg. A kókusszal megszúrjuk a tortát, 1 evőkanálnyiban elkeverjük az ételfestéket, azzal kialakítjuk a nyuszi füleit. 🙂
A szája, bajsza készülhet olvasztott csokiból, vagy a kókuszt kávéban is elkeverhetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: