Kenyér receptet még nem tettünk közzé, íme az első (mert biztos nem ez lesz az utolsó 🙂 ). A liszt természetesen lehet másfajta is, mi most dia-well és durumliszt keverékével készítettük el. De nagyon jó a teljes kiőrlésű-, tönköly-, graham liszt is. 🙂
Hozzávalók:
- 250 g dia-well liszt
- 250 g durum liszt
- 3 dl víz
- 10 g só
- 7 g instant élesztő
- 1 ek. vaj (mi szőlőmagolajat tettünk bele)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk (vagy kenyérsütőgépbe pakoljuk), hólyagosra dagasztjuk.
Addig kelesztjük, míg kétszeresére nem nő. Ezt követően formában, vagy simán tepsiben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. 🙂

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: