Egy tavaszias étel receptjét mutatjuk ma, most már szerencsére a legtöbb helyen lehet kapni friss, zsenge karalábét. 🙂 Akár ebédre, vacsorára is jó választás lehet. 🙂 (Rizs helyett használhatunk zabpelyhet, bulgurt is.)
Hozzávalók: (4 személyre)
- 800 g karalábé
- 260g csirkehús
- 100 g rizs
- 100 g zsírszegény tejföl
- 30 g liszt
- 4 pici tojás
- vöröshagyma
- só, bors
A húst megdaráljuk, belekeverjük a rizst, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, petrezselyemzölddel, majd alaposan összekeverjük. Amikor a húst elkészítettük, beletöltjük a meghámozott kivájt karalábékba. Az így megtöltött karalábékat egymás mellé tesszük egy lábosba vagy mély tepsibe. Annyi vizet öntünk alá, amennyi majdnem ellepi, és kis lángon vagy közepesen meleg sütőben puhára főzzük. Az apró, a kivájásnál maradt karalábédarabkákból tejfölös habarással híg főzeléket készítünk, amit sóval, őrölt borssal, édesítővel és petrezselyemlevéllel ízesítünk. Tálaláskor ezzel öntjük le a karalábét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: