A spenótos omlett egy gyors,laktató, de egyben kímélő reggeli vagy vacsora lehet. Annak aki a tojást szereti biztos ízleni fog 🙂 A hozzávalókhoz az általam felhasznált mennyiségeket írom, itt nyugodtan lehet variálni, illetve kiegészíteni, akár hagymával, sajtokkal, szalámival.
Hozzávalók:
– 2 nagy tojás
– só/bors/ ill. ízlés szerint fűszerek
-két evőkanálnyi tej
-1 marék leveles spenót, mely lehet friss vagy fagyasztott
– olaj a sütéshez
Az elkészítés során a tojást a tejjel kikavarjuk,ízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, majd a spenót leveleinket is hozzáadjuk. Kevés olajon, melyet egy picit hevítettünk, alacsony lángon megsütjük ( én palacsintasütőt használtam), és próbáljuk a serpenyő közepére önteni a tojást, azért, hogy egy kicsit vastagabb omlettet kapjunk. Néhány perc alatt megsül az egyik oldala, segítségünkre lehet, ha figyeljük a felőlünk eső részt, és ha az nem folyós, a széle kezd sülni, akkor megfordítjuk. Ha nem sikerülne vastagabb omlettet sütni és szétszakad se bánkódjunk, legközelebb kipróbálhatjuk, hogy egy lapos tányért veszünk segítségül,arra fordítjuk ki az omlettet a serpenyőből majd a sütni kívánt oldalával visszacsúsztatjuk. 🙂
Koktélparadicsommal igazán finom. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: