Egy csipetnyi egészség

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy gyors,laktató, de egyben kímélő reggeli vagy vacsora lehet. Annak aki a tojást szereti biztos ízleni fog 🙂 A hozzávalókhoz az általam felhasznált mennyiségeket írom, itt nyugodtan lehet variálni, illetve kiegészíteni, akár hagymával, sajtokkal, szalámival.

Hozzávalók:

– 2 nagy tojás

– só/bors/ ill. ízlés szerint fűszerek

-két evőkanálnyi tej

-1 marék leveles spenót, mely lehet friss vagy fagyasztott

– olaj a sütéshez

 

Az elkészítés során a tojást a tejjel kikavarjuk,ízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, majd a spenót leveleinket is hozzáadjuk. Kevés olajon, melyet egy picit hevítettünk, alacsony lángon megsütjük  ( én palacsintasütőt használtam),  és próbáljuk a serpenyő közepére önteni a tojást, azért, hogy egy kicsit vastagabb omlettet kapjunk. Néhány perc alatt megsül az egyik oldala, segítségünkre lehet, ha figyeljük a felőlünk eső részt, és ha az nem folyós, a széle kezd sülni, akkor megfordítjuk. Ha nem sikerülne vastagabb omlettet sütni és szétszakad se bánkódjunk, legközelebb kipróbálhatjuk, hogy egy lapos tányért veszünk segítségül,arra fordítjuk ki az omlettet a serpenyőből majd a sütni kívánt oldalával visszacsúsztatjuk. 🙂

Koktélparadicsommal igazán finom. 🙂

11651335_1058857794131877_1809151011_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!