Egy csipetnyi egészség

Eszterházy torta

Facebook oldalunk elérte a 300 oldalkedvelést, így egy diétás tortával ünnepeljük meg virtuálisan. 🙂

Hozzávalók:

Tortalap:

  • 17 dkg liszt (szénhidrátcsökkentett- vagy zabpehelyliszt)
  • 3 dkg darált dió
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 100 g natúr joghurt
  • édesítő ízlés szerint

Krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 8 dkg darált dió
  • édesítő
  • 3 dl tejszín
  • fél cs. zselatinfix

Díszítéshez:

  • olvasztott csokoládé
  • megmaradt krém (kb. 2-3 ek.)
  • dió

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és egy tortaformába öntve készre sütjük (180 fokon kb. 15 perc). Lehet két részletben is sütni, így könnyebb lesz később ketté vágni a lapokat.

Míg sül a tortalap, addig megfőzzük a pudingot a szokásos módon, míg hűl felverjük a tejszínhabot. Ha már nem annyira forró a puding, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot (ezzel lazítjuk) és a zselatinfixet (amennyiben ezt használunk, ha nem akkor a csomagoláson található leírás szerint járjunk el) és a darált diót.

A megsült tortát 3-4 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel, annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Ha ezzel megvagyunk, cukormentes csokoládét olvasszunk fel vízgőz felett és tölcsérbe (vagy egy tiszta nylon zacskó végét lecsípjük és annak a segítségével) rajzoljunk köröket. Ha kész vagyunk, kívülről befelé haladva húzzunk csíkokat, így kapjuk meg a jellegzetes Eszterházy tortára emlékeztető motívumot. 🙂

 

eszterházy torta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!