Facebook oldalunk elérte a 300 oldalkedvelést, így egy diétás tortával ünnepeljük meg virtuálisan. 🙂
Hozzávalók:
Tortalap:
- 17 dkg liszt (szénhidrátcsökkentett- vagy zabpehelyliszt)
- 3 dkg darált dió
- csipet só
- 2 tojás
- 100 g natúr joghurt
- édesítő ízlés szerint
Krémhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 8 dkg darált dió
- édesítő
- 3 dl tejszín
- fél cs. zselatinfix
Díszítéshez:
- olvasztott csokoládé
- megmaradt krém (kb. 2-3 ek.)
- dió
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és egy tortaformába öntve készre sütjük (180 fokon kb. 15 perc). Lehet két részletben is sütni, így könnyebb lesz később ketté vágni a lapokat.
Míg sül a tortalap, addig megfőzzük a pudingot a szokásos módon, míg hűl felverjük a tejszínhabot. Ha már nem annyira forró a puding, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot (ezzel lazítjuk) és a zselatinfixet (amennyiben ezt használunk, ha nem akkor a csomagoláson található leírás szerint járjunk el) és a darált diót.
A megsült tortát 3-4 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel, annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Ha ezzel megvagyunk, cukormentes csokoládét olvasszunk fel vízgőz felett és tölcsérbe (vagy egy tiszta nylon zacskó végét lecsípjük és annak a segítségével) rajzoljunk köröket. Ha kész vagyunk, kívülről befelé haladva húzzunk csíkokat, így kapjuk meg a jellegzetes Eszterházy tortára emlékeztető motívumot. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: