Ebben a nagy melegben nem sokan kapcsolják be a sütőt, ez érthető is. 😀 Éppen ezért egy sütés nélküli süti receptet osztunk meg Veletek. 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g darált zabpehely (vagy cukormentes keksz)
- édesítő, vanília
- 50 g vaj
A krémhez:
- 500 g natúr joghurt
- 1 dl tejszín (ez el is maradhat, nélküle energiaszegényebb lesz vagy zsírszegény tejföllel helyettesíthető)
- 2 cs. Dr. Oetker expressz zselatinfix
- eritrit (vagy bármilyen más édesítőszer)
- vanília aroma
- pici reszelt citromhéj
- 250 g vegyes gyümölcs
A zabpelyhet (vagy darált kekszet) az olvasztott vajjal, édesítővel, vaníliával alaposan összekeverjük majd egy tortaforma vagy egy jénaitál aljába nyomkodjuk, míg készül a joghurtos rész, addig hűtőbe tesszük.
Egy nagy tálba öntjük a krém hozzávalóit, alaposan elkeverjük majd az egész gyümölcsöt belekeverjük, ezt öntjük rá az előzőleg elkészített kekszes alapra. Hűtőben tároljuk, míg teljesen megdermed.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: