Egy csipetnyi egészség

Szederkrémes piskótatekercs

Egy korábbi Stahl Magazinban olvastuk a receptet, ami megfogott benne, hogy liszt nélkül készül a piskóta.  A kakaó keserű íze, a szeder savassága mennyei ízkavalkádot hozott. 🙂

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 35 g zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 5 ek. édesítőpor/nyírfacukor

Krémhez:

  • 200 g fagyasztott szeder
  • 4 ek. édesítőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g natúr zsírszegény krémsajt
  • fél cs. zselatinfix

A krémhez a szedret, a citromhéjat, pici vizet és az édesítőport kb. 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a krémsajtot, valamint a zselatinfixet. Míg hűl, addig elkészítjük a piskótát.

A kakaóport összekeverjük a szódabikarbónával. A tojásokat egészben 6-7 percig robotgéppel, a legmagasabb fokozaton verjük az édesítővel/nyírfacukorral. Ha egészen kivilágosodott, akkor kézi habverőre váltva óvatosan hozzákeverjük a kakaóport. Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a masszát, 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

 Ha megsült a tésztánk, azonnal nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük. A széle egy kicsit tört, de szépen fel lehetett tekerni. Várjunk addig, míg kihűl.

 A piskótaalapot megkenjük a krémmel és újra feltekerjük, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pár órára.

szederkrémes piskótatekercs2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!