Egy korábbi Stahl Magazinban olvastuk a receptet, ami megfogott benne, hogy liszt nélkül készül a piskóta. A kakaó keserű íze, a szeder savassága mennyei ízkavalkádot hozott. 🙂
Hozzávalók:
Piskótához:
- 35 g zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
- 4 tojás
- 5 ek. édesítőpor/nyírfacukor
Krémhez:
- 200 g fagyasztott szeder
- 4 ek. édesítőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g natúr zsírszegény krémsajt
- fél cs. zselatinfix
A krémhez a szedret, a citromhéjat, pici vizet és az édesítőport kb. 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a krémsajtot, valamint a zselatinfixet. Míg hűl, addig elkészítjük a piskótát.
A kakaóport összekeverjük a szódabikarbónával. A tojásokat egészben 6-7 percig robotgéppel, a legmagasabb fokozaton verjük az édesítővel/nyírfacukorral. Ha egészen kivilágosodott, akkor kézi habverőre váltva óvatosan hozzákeverjük a kakaóport. Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a masszát, 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült a tésztánk, azonnal nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük. A széle egy kicsit tört, de szépen fel lehetett tekerni. Várjunk addig, míg kihűl.
A piskótaalapot megkenjük a krémmel és újra feltekerjük, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pár órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: