A zöldséges falatka egy fantázianév, gyakorlatilag a konyhában lévő hozzávalókból készítettem egy könnyű, de laktató ebédet. Fogyaszthatjuk vacsorára is, és tényleg nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
– kb. egy fél padlizsán, vagy cukkini vastagabb ( kb 1-1,5 cm-es ) szeletekre vágva
-tetszőleges sonka, felvágott, szalámi
– mozarella
-koktélparadicsom
-olivabogyó
– ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A padlizsánt/ cukkinit felszeleteljük és megfűszerezzük, én pici sót, oregánót használtam. Ezt követően rápakoljuk a sonkát, sajtot ,zöldséget( ha sütve nem szeretjük a paradicsomot, akkor ezt sütés után is rátehetjük ). Sütőbe kb 15 perc alatt megsütjük, 160 fokon, de figyeljük azért, nehogy nagyon megsüljön. Önmagában fogyasztva is finom, de köretként rizst, kölest is választhatunk hozzá 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: