Egy csipetnyi egészség

Zöldséges falatka

A zöldséges falatka egy fantázianév, gyakorlatilag a konyhában lévő hozzávalókból készítettem egy könnyű, de laktató ebédet. Fogyaszthatjuk vacsorára is, és tényleg nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

– kb. egy fél padlizsán, vagy cukkini vastagabb ( kb 1-1,5 cm-es ) szeletekre vágva

-tetszőleges sonka, felvágott, szalámi

– mozarella

-koktélparadicsom

-olivabogyó

– ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

A padlizsánt/ cukkinit felszeleteljük és megfűszerezzük, én pici sót, oregánót használtam. Ezt követően rápakoljuk a sonkát, sajtot ,zöldséget( ha sütve nem szeretjük a paradicsomot, akkor ezt sütés után is rátehetjük ). Sütőbe kb 15 perc alatt megsütjük, 160 fokon, de figyeljük azért, nehogy nagyon megsüljön. Önmagában fogyasztva is finom, de köretként rizst, kölest is választhatunk hozzá 🙂

 

11392838_1595887530684287_5515702113974050649_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!