Zabkása

Ezen a héten a középpontban a zab fog állni, minden megosztott recept alapja lesz vagy tartalmazni fogja a zabot.

Elsőként a reggelikkel szeretnénk kezdeni, kiváló energiaforrás, hosszan tartó teltségérzetet biztosít a délelőtt folyamán. A lehetőségek száma végtelen lehet, ízesíthetjük kedvünk szerint: fahéjjal, kakaóval, mézeskalács fűszerkeverékkel, kókusszal, gyümölcsökkel, lekvárral, olajos magvakkal. Főzhetjük tehéntejben, de magtejekből (pl. mandulatej, kókusztej stb.) is szuper kása készíthető.

Legtöbbször nálunk a reggelek zabkásával indulnak, de ahhoz, hogy ne unjuk meg, próbáljuk mindig változatosan elkészíteni, ehhez nyújtunk majd segítséget. 🙂

Az alaprecept így hangzik:

Egy edénybe a hozzávalókat beletesszük, lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Tovább a blogra »