Zabpelyhes rántott hús

A rántott húst is lehet egészségesebben elkészíteni, a finomított-, alacsony rosttartalmú búzaliszt helyett használjunk például zabpelyhet, melyről itt olvashattok bővebben. 

A bő zsiradékban sütés helyett pedig próbáljátok ki a sütőben való sütést, nem fogjátok megbánni! 🙂

Hozzávalók:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, de liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett zabpehelyliszt-tojás-zabpehely keverékében panírozunk.

A kész hússzeleteket olajspray-vel bepermetezzük vagy ha nincs olajspray otthon, akkor a tojásba teszünk 1 ek. olajat. Majd előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük 30-40 perc alatt. Közben egyszer megfordítjuk a húsokat.

Köret mellé lehet barna rizs, bulgur, párolt zöldség, saláta, sült zöldségek stb. 🙂 

Tovább a blogra »