Zabos almás pite

A következő almás pite receptet egy internetes gasztro oldalon találtuk, kis módosításokkal készítettük el. Reggelire, tízóraira vagy egy húsos leves utáni második fogásnak is nagyszerű választás lehet. A recept mellett csak pozitív dolgok állnak: rostban gazdag, csupa jó szénhidrátokat tartalmaz, elkészítése nagyon egyszerű. 🙂

Hozzávalók:

A zabpelyhet, a sütőport a fűszerek egy részéve összekeverjük és felét  a kiolajozott tepsibe szórjuk. Az almát lereszeljük, fahéjjal, citromlével, szegfűszeggel ízesítjük, majd a zabpehelyre öntjük. Erre megy a száraz hozzávalók másik fele. A joghurtot a tojással, tejjel és csipet sóval alaposan kikeverjük és az egész tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt 180-200 fokon készre sütjük. Érdemes figyelni a vége felé, hiszen minden sütő más. 

Tovább a blogra »