Ez a recept nem épp kalóriaszegény, viszont az íze, hmmm…. 🙂 Így a hétvégén kényeztessük magunkat egy kicsit. 😉 Nem tartalmaz cukrot, fehér lisztet, tehát már rossz nem lehet egészség szempontjából. Viszont ennél a sütinél a mértékletesség legyen szem előtt, vagy iktassunk be kicsivel több mozgást, máris egyensúlyban leszünk! 🙂
Hozzávalók:
A kekszet durvára daráljuk, hozzáadjuk a zabkorpát és a zabpelyhet, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Vizes, homok szerű anyagot fogunk kapni. Egy szilikonos formába nyomkodjuk és 160 fokon 10 percig sütjük.
Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarponét, a joghurttal, a liszttel, vaníliával, tejföllel, citrommal, édesítővel és a tojásokkal robotgéppel alaposan elkeverjük.
Ha elősütöttük a kekszes alapot, hagyjuk pár percet hűlni, utána mehet bele a krém. 165 fokon 45 percig süssük, az utolsó 5 percben pedig 180 fokon.