Mire figyeljünk az élelmiszerek vásárlásakor?
Van néhány okos ötlet, amit érdemes betartani az élelmiszerek vásárlásakor (minden esetben, de most a Húsvét közeledtével is ):
- Jó ötlet ha minden bevásárlás első lépéseként összeírjuk mire lesz szükségünk és azt hol kívánjuk beszerezni.
- Ha tudjuk, hogy mélyhűtött terméket vásárolunk, érdemes gondolnunk arra is, hogy legyen nálunk hűtőtáska, vagy hűtőzacskó.
- Kerüljük az ismeretlen eredetű forrásokat, mindig megbízható helyről vásároljunk, s ügyeljünk arra, hogy megfigyeljük a termékjelöléseket is.
- Minden esetben figyeljük meg a terméken található jelöléseket, melyek vonatkoznak pl. a gyártóra, forgalmazóra, a termék fogyaszthatóságra, összetételére, tárolási körülményekere stb. A termék minőségmegőrzési ideje/ fogyaszthatósága soha ne kerülje el a figyelmünket! Külön figyelmet szenteljünk annak, hogy lejárt szavatosságú terméket, vagy a lejárathoz közelieket ne vásároljunk meg, és a már bontott állapotú, hiányos csomagolású terméket se tegyünk a bevásárlókosarunkba.
- A húsok vásárlásánál minden esetben nagyon alaposnak és körültekintőnek kell lennünk, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a hús szaga, színe, állaga eltér a megszokottól, semmiképp ne vegyük meg, de érdemes megfigyelni a csomagolt termékeket is.
- A gyümölcsök és zöldségek vásárlásánál egyszerűbb a dolgunk, szabad szemmel is jól láthatóak a sérülések, illetve, hogy mennyire friss, ezekre is érdemes odafigyelni.
- Okos ötlet megőrízni a blokkot, számlát, nyugtát, hiszen panasz esetén tudunk mire hivatkozni.
(Forrás: Nébih)
(Kép forrása: egeszseg.hu)