Répatorta

Ha meghalljuk a répatorta szót, a Húsvét biztos eszünkbe jut, ha nem is elsőre, de másodjára biztos. 😉 Jöjjön a mi diétás receptünk! 🙂

Hozzávalók:

Mázhoz:

A tojásokat a joghurttal alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a száraz összetevőket tesszük (liszt, dió, sütőpor, fűszerek). A répát lereszeljük és a tojásos masszához adjuk, majd a száraz hozzávalókkal alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, adhatunk hozzá még joghurtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. (Mivel minden sütő más, 40 perc után sűrűn nézzünk rá, nehogy megégjen). Amíg sül elkészítjük a krémet, a vanília aromát és a krémsajtot alaposan elkeverjük és a megsült, kihűlt tortánkra kenjük.

Tovább a blogra »