Nyuszi torta

Az interneten bukkantunk rá egy képre, melyen az állt, hogyan lehet egyszerűen nyuszit formázni. A krém barackos túrókrém lett, a másik pedig barackos puding. De persze lehet variálni, más gyümölcsökkel, vagy csokis krémmel megtölteni, szerintünk jópofa lett, és épp aktuális a húsvét miatt is. 🙂

Hozzávalók:

Egyik krémhez:

Másik krémhez:

A szóráshoz:

A tojások szétválasztása nélkül robotgéppel 5 percig folyamatosan felverjük, a felénél hozzáadjuk az édesítőt is. Mikor egészen kivilágosodott, apránként elkeverjük benne a sütőporos lisztet kézi habverővel, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Míg sül, addig elkészítjük a krémet. A pudingot szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és elkeverünk benne 1 ek. tejfölt, ha szükséges édesíthetjük. A másik krémhez a barackot a túróval és a joghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk.

Mivel mi a piskótákat két részletben sütöttük, így két tortalapot kaptunk. Az egyiket félbe vágtuk, megkentük a pudingos krémmel, ez lesz a nyuszi feje. A másik tortalapot a képen látható módon kell szétvágni, azokat már a túrós krémmel fogjuk megtölteni.

Egy kevés krémet hagyjunk meg, azzal a piskótalapok tetejét kenjük meg. A kókusszal megszúrjuk a tortát, 1 evőkanálnyiban elkeverjük az ételfestéket, azzal kialakítjuk a nyuszi füleit. 🙂

A szája, bajsza készülhet olvasztott csokiból, vagy a kókuszt kávéban is elkeverhetjük.

Tovább a blogra »