Facebook oldalunk elérte a 300 oldalkedvelést, így egy diétás tortával ünnepeljük meg virtuálisan. 🙂
Hozzávalók:
Tortalap:
Krémhez:
Díszítéshez:
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és egy tortaformába öntve készre sütjük (180 fokon kb. 15 perc). Lehet két részletben is sütni, így könnyebb lesz később ketté vágni a lapokat.
Míg sül a tortalap, addig megfőzzük a pudingot a szokásos módon, míg hűl felverjük a tejszínhabot. Ha már nem annyira forró a puding, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot (ezzel lazítjuk) és a zselatinfixet (amennyiben ezt használunk, ha nem akkor a csomagoláson található leírás szerint járjunk el) és a darált diót.
A megsült tortát 3-4 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel, annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Ha ezzel megvagyunk, cukormentes csokoládét olvasszunk fel vízgőz felett és tölcsérbe (vagy egy tiszta nylon zacskó végét lecsípjük és annak a segítségével) rajzoljunk köröket. Ha kész vagyunk, kívülről befelé haladva húzzunk csíkokat, így kapjuk meg a jellegzetes Eszterházy tortára emlékeztető motívumot. 🙂